VL_ALL_1200x600_Tomato_fetaost_salat_Vitaelab.jpg

Tomat- och fetaost sallad

Tomat- och fetaostsallad passar perfekt som en lättare lunch, eller som ett tillbehör till din grillfavorit.

Prova gärna olika tomatsorter så får du en varierad smak varje gång du gör salladen. Om du väljer olika färger på tomaterna så får du också en väldigt vacker sallad. Du kan självklart byta ut fetaosten mot exempelvis parmesan eller mozarella - eller vilken ostsort som faller dig mest i smaken!

Tomat- och fetaostsallad 

Sallad till 4 portioner:
- 500 gram tomater (olika sorter)
- 2 tsk salt
- 1 liten vitlöksklyfta
- Svartpeppar
- 1 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 250 gram fetaost (eller valfri ost)
- Färsk basilika

Så gör du:

Skölj och dela tomaterna i olika stora bitar. Lägg dem i en sil och strö över salt. Låt dra i ungefär en halvtimme (tomaterna får en mer intensiv smak och överflödig vätska rinner av). Skala och hacka vitlöksklyftan och smula ner osten. Hacka rejält med färsk basilika. Häll olivolja och rödvinsvinäger i botten av en salladsskål, häll ner tomaterna och blanda väl. Tillsätt vitlök, ost och basilika. Servera med en gång.

Smaklig måltid!