VL_ALL_1200x600_Biff_bladpersille_parmesansalat_Vitaelab.jpg

Grillad biff med parmesan- och persiljesallad

Förläng sommarkänslan med ett läckert grillrecept med biff och parmesan- och bladpersiljesallad. Om du inte har någon grill att tillgå, så går det lika bra att använda en grillpanna inomhus. Både enkelt, sunt och smakrikt!

Grillad biff med parmesan- och bladpersiljesallad (4 pers)

Grillad biff: Parmesan- och bladpersiljesallad:
- 4 biffar av nötytterfilé eller oxfilé
(ca 150 g styck)
- 2 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- 1 l bladpersilja
- 50 g hyvlad parmesan
- 1 rödlök
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 msk socker
- 1 msk olivolja

Så gör du:

Skala rödlöken och skär den i tunna skivor. Lägg skivorna i en kastrull tillsammans med rödvinsvinäger och socker. Koka upp och ställ åt sidan för att svalna, täckt med folie. Blanda bladpersilja, parmesan avsvalnade rödlöken. Smaksätt med 1 msk olivolja (av god kvalitet) och vinägerbuljongen från löken.

Pensla resten av oljan på biffarna och krydda dem på båda sidor med salt och svartpeppar. Grilla på het grill, eller i grillpanna, ca 5 minuter på båda sidor beroende på tjocklek och önskad stekgrad. Servera biffarna tillsammans med salladen.