Varför inte baka en cheesecake med passionsfrukt som avslutning på middagen? Denna variant är härligt syrlig med både citron och lemon curd.
1. Mixa ihop kex och smör. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Ställ i kylen 1 timme.2. Fyllningen: Rör ihop philadelphiaost, crème fraiche, kesella, vaniljsocker, urskrapade passionsfrukter, lemon curd och socker.3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.4. Hetta upp citronsaften och dra åt sidan, smält ner de urkramade gelatinbladen under vispning. Häll blandningen i ostsmeten medan du rör om snabbt. Häll smeten i formen och ställ kallt i en timme.5. Gelé: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Krama ur geltinbladet och låt det smälta i sockerlösningen. Skrapa ur passionsfrukterna och tillsätt detta. Rör om och häll såsen på kakan och ställ kallt så att den stelnar lite, det tar ca 15-30 minuter.
Vill du göra din egen lemon curd? I så fall har vi ett recept nedan.
Om du har en rabattkod, skriv in den i fältet.
Ogiltig rabattkod